REVIEW DAN SINOPSIS : BIG MOUTH (KDRAMA 2022)

REVIEW DAN SINOPSIS : BIG MOUTH  (KDRAMA 2022) | Big Mouth antara drama paling hangat untuk tahun 2022. Bagi peminat-peminat kdrama , misteri tentang Big Mouse masih lagi menjadi tanda tanya walaupun dah masuk episod ke 12 dan watak Big Mouse sudah didedahkan. Tapi masih ramai merasakan tak semudah itu Big Mouse mendedahkan identitinya.Bagi yang baru nak menonton drama hangat ini , review dan sinopsis Big Mouth ini akan membantu anda memahami jalan cerita dan konflik di dalam drama Big Mouth.

Drama ini dibintangi oleh Lee Jong Suk , Lim Yoon A, dan Kim Joo Hun. 3 nama besar yang membuatkan korang nak tonton drama ni. Untungnya drama ni bukan bersandar pada nama-nama popular ini tapi lebih kepada jalan cerita yang sangat suspend dan penuh tanda tanya. 

Siapa Big Mouse?

Pertanyaan ini akan berlarutan dari episod ke setiap episod hingga anda tak senang duduk untuk tahu siapa sebenarnya Big Mouse yang menghuru harakan hidup Park Chang Ho.

BACA:REVIEW DAN SINOPSIS : SHADOW BEAUTY 

Sejak dari Episod satu plot drama ini memang cukup menarik, pantas tanpa ada babak basa basi yang hanya untuk memanjangkan plot cerita. Lagi-lagi kisah kehidupan dalam penjara seperti ini mungkin ada yang tak selesa menonton nya. Tapi dalam Big Mouth satu kepuasan bila banduan yang sering menindas mendapat balasan yang cukup keras dan mula tunduk pada seorang lelaki yang dianggap lemah pada awalnya.

Sinopsis Big Mouth (Kdrama 2022)

Park Chang Ho seorang peguam yang tidak competence,mempunyai firma guaman kecil bersama ayah mertuanya. Satu hari dia dihubungi seorang ahli politik untuk pembelaan 1 kes pembunuhan.
Malangnya, Chang Ho pula yang terjerat dalam satu kes melibatkan seorang penjenayah paling berpengaruh dikenali sebagai Big Mouse. Big Mouse sangat dikenali sebagai orang yang merompak kekayaan orang-orang kaya yang korup di Korea.  

Pejabat guamannya digeledah dan polis menemui berjuta wang didalam pejabatnya dan mengukuhkan lagi rang ramai bahawa Chang Ho adalah Big Mouse yang sebenar. Chang Ho dipenjara dan isteri serta ayah mertuanya berusaha menyelamatkan Chang Ho.


Chang Ho bergelut dengan kehidupan barunya dipenjara. Penjenayah yang pernah kehilangan wang mereka disebabkan oleh Big Mouse mula mensasarkan Chang Ho demi mendapatkan wang mereka kembali. 

Demi menyelamatkan dirinya Chang Ho mengakui dirinya adalah Big Mouse dan dia mula mendapat pengaruh besar didalam penjara dengan bantuan Big Mouse yang sebenar. Namun dalam masa yang sama Chang Ho tahu dia digunakan sebagai kambing Hitam atas segla kesalahan jenayah Big Mouse.
Chang Ho hanya mengikut rentak Big Mouse tapi dia yakin hanya dengan mendedahkan siapa sebenarnya Big Mouse, dia akan bebas dari hukuman penjara. 

Pelakon Big Mouth (Kdrama 2022)

Lee Jong Suk 

Lim Yoon A

KIm Joo Hun

Yang Kyung Won

Kim Jung Hyun 

Lee Yoo Joon

Hong Ji hee

Jang Hyuk Jin

Jung Jae Sung

Kim Dong Won

Kwak Dong Yeon

Yang Hyung Wook

Song Kyung Cheol

Yoo Tae Joo

Lee Ki Young

Oh Eui Sik/>

Catat Ulasan

0 Ulasan