TIPS UNTUK BAKAL PENGANTIN JIKA MAHU MAKEUP NAMPAK CANTIK DI HARI PERSANDINGAN

TIPS UNTUK BAKAL PENGANTIN JIKA MAHU MAKEUP NAMPAK CANTIK DI HARI PERSANDINGAN | Bagi bakal pengantin, hari persandingan adalah salah satu perkara paling penting yang perlu dititik beratkan. Selain persiapan makanan, dan hiasan pelamin, solekan juga menjadi perkara penting yang akan menentukan sama ada majlis yang dirancang berjalan seperti yang diimpikan selama ini. Solekan perlu nampak cantik . Untuk mendapatkan solekan yang cantik penjagaan kulit yang betul beberapa hari sebelum solekan pengantin , beberapa tips perlu anda ikuti untuk mendapatkan hasil solekan yang baik.



Hari ini kami kongsikan beberapa tip dan panduan bagi bakal pengantin jika mahukan makeup nampak cantik di hari persandingan. Tips ini dikongsikan oleh saudari Sofia Rozaidi di laman twitter nya.

Bride to be kalau nak makeup cantik on your wedding day please consider this :

1. Use suitable skincare know your skin concern. jangan tukar rutin korang 2 minggu - 1 bulan sebelum hari majlis perkahwinan korang .Treat your skin barrier before other things

BACA: KULIT MUKA LEMBAB DAN CANTIK SELEPAS SEMINGGU MENGGUNAKAN AQUA WHITENING CREAM HANSEAGEE NATURE


2. Try to avoid facial 2 weeks before.Kalau buat facial biasa maybe boleh consider. Tapi if buat face extraction please buat month before kalau tak nak muka bengkak on wedding day


3. Lipcare. Don’t spoil your wedding photo with cracked & dry lips lagi lagi bila pakai lipmatte .Try apply lip oil untuk dapat bibir yang hydrated & smooth. Pakai lipstik pun extra cantik! 




4. Try your makeup first. Kadang few makeup boleh naikkan tiny bumps & acne right away bila tak sesuai dengan skin kita. Worst case boleh naik rashes & gatal gatal tau



5. Let your MUA know your skin condition,So dorang boleh guna produk yang sesuai utk skin type. If oily pakai produk apa, if dry pakai produk apa boleh guna extra scarf yang sama color utk MUA adjust makeup tone especially if you are wearing white shawl/bawal.


6. Extra tips for eyes for lens, make sure pakai lens yang dah biasa pakai or practice 2-3 day before. Pakai for whole day Same with falsies, practice pakai 2-3 hari before untuk tak rasa rimas


Last one i terlupa. For those yang muka banyak bulus boleh try cukur guna ni ya I selalu buat once a month. Takde pun makin lebat ke apa. Ok jeee tapi make sure buat step betul. Make sure letak oil face supaya tak irritate & lepas cuci letak aloe vera untuk soothing
😉

Semoga bermanfaat untuk semua.. Terima kasih kerana membaca artikel tips untuk bakal pengantin jika mahu makeup nampak cantik di hari persandingan.

/>

Catat Ulasan

0 Ulasan